Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Haber Merkezi
Afyon Gündemi

Karadeniz'de Turşu Zamanı

1558 Görüntüleme
29 Eylül 2017 14:26
Son Güncelleme: 29 Eylül 2017 14:26
Karadeniz Bölgesi’nde sofraların vazgeçilmez lezzetlerinin başında yer alan turşuların yapılmasına başlandı.
Karadeniz'de Turşu Zamanı

Karadeniz Bölgesi'nde sofraların vazgeçilmez lezzetlerinin başında yer alan turşuların yapılmasına başlandı.

Sonbahara kendini hissettirmesiyle birlikte  Doğu Karadeniz'de turşu yapımı başladı. Turşularıyla ünlü Ordu'da kavurmasıyla büyük bir lezzet kaynağı olan ve halk arasında 'dürme pancarı' olarak bilinen beyaz lahana turşusunun yapımı hız kazandı.  Karadeniz'de genellikle sabah kahvaltılarında ve ara öğünlerde tüketilen turşu, kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor.

Ordu'da yayla yolu üzerinde ve turşucularda 'dürme pancarı turşusu' 5 kiloluk bidonlarda 15 liradan satılıyor.

Yorum Yazın